Veronica Hedenmark, grundare och ägare av företaget VH assistans. Foto: Tomas Oneborg/SvD/Scanpix.
Vindeln

VH assistans grundare: "Mitt liv handlar om annat än blöjor och handskar"

2:15 min

Veronica Hedenmark kommenterar nu för första gången Radio Västerbottens granskning av hennes företag VH assistans verksamhet i Vindelns kommun. Hon väljer att göra det offentligt inför publik på en företagsmässa i Lycksele på fredagen. Men utan att svara på den kritik som hennes anställda framfört till Sveriges Radio Västerbotten.

– Mitt liv handlar om mer än blöjor och plasthandskar, jag ska förändra världen, sa Veronica Hedenmark inför ett par hundra åhörare idag.

Sedan P4 Västerbotten började granska företaget VH assistans, har allt fler vittnesmål om missförhållanden inom företaget kommit fram. Men varken företagets grundare och numera styrelseordförende Veronica Hedenmark eller vd:n Agneta Wiklund Helén har velat bemöta den allvarliga kritik som anställda och anhöriga lyfter fram. Det här har några som jobbar inom företaget berättat för oss.

– Jag vet ju kollegor till mig, hos en annan brukare, som fick använda plastpåsar när de skulle sköta sin brukare istället för handskar. Så ska det inte vara.

– Jag anser att mina chefer är väldigt arroganta och snudd på oförskämda.

Personalen vittnar om hot från ledningen. Men när Veronica Hedenmark nu för första gången kommenterar kritiken från de anställda, avfärdar hon P4:as granskning - och sina anställdas vittnesmål - som nonsens, och jämför granskningen med Hänt Extra och Klick.

– Låt de jaga, ringa och sysselsätta sig, säger Veronica Hedenmark, och förklarar att vem som helst kan starta företag. Det krävs bara hårt arbete.

– Vem som helst kan starta företag, vi lever i ett fritt land - do it - men var beredd att jobba hårt, säger Veronica Hedenmark, grundare till och styrelseordförande i VH assistans AB, vid företagsmässan Guldkalaset i Lyckelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista