1 av 2
Levi Bergström hoppas att Paltrestaurangen kan återuppstå. Foto Inga Korsbäck
2 av 2
Nu är det slut på paltätandet på Öppen gemenskap. Foto: Fredrik Andersson/Wikimedia Commons CC ASA 2.5.
Umeå

Paltrestaurangen läggs ned

1:04 min

Den nedläggningshotade paltrestaurangen på Öppen gemenskap i Umeå kommer att läggas ned. Förhoppningen om fler gäster har inte infriats, och på gårdagens styrelsemöte bestämde man sig definitivt för att lägga ned serveringen den första januari.

--Vi kommer att upphöra med paltrestaurangen, dock avser vi att göra en utredning, eller förstudie, för att se vad som krävs för att få en paltrestaurang som man besöker.

 Öppen gemenskap är en ideell förening som ägnar sig åt missbrukarvård och socialt arbete. Dotterföretaget PoolBro bedriver bland annat en paltrestaurang som inte går så bra.

I slutet av oktober meddelade PoolBro att man varslar de 13 anställda om uppsägning på grund av dålig lönsamhet.

PoolBros ordförande Levi Bergström hade då en svag förhoppning om ett uppsving så att verksamheten kunde räddas, men det uteblev. Nu skall man alltså göra en utredning för att se vad som krävs för att få paltrestaurangen att fungera. Markandsföring är en akilleshäl, menar Levi bergström.

 – Vi anser att vi är för dåliga när det gäller sociala företag. Vi måste gå djupare in i det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista