Vännäs

Fortsatta problem med de inköpta pågatågen

1:27 min

Problemet med de långa avstånden mellan perrong och tåg i framförallt Vännäs, är fortfarande inte lösta. De fotsteg som ska fällas ut på tåget när passagerarna ska kliva av och på går inte att använda så fort det blir minusgrader. För att lösa problemet på kort sikt har Botniatåg istället köpt in en pall att kliva på.

– Vi hjälper till så gott vi kan, vi har personal ombord som hjälper dem som har funktionshinder eller gamla.

Men tycker du att ni har gjort tillräckligt med att köpa in en pall som man ska klättra upp på för att ta sig in?

– Ja... det var en bra fråga. Jag kan bara konstatera att vi gör vad vi kan i form av att bistå resenärerna med hjälp om det är så att de har svårt att komma av eller på tåget.

Men en som inte har låtit sig imponeras av Botniatågs uppfinningsrikedom är lyssnaren Lars Björnerbäck, som jobbpendlar varje vardag.

– Det finns fyra ingångar och en pall, den ekvationen går ju inte ihop. Passagerarna har ju rätt att stiga på och av i varje öppning.

Och det är inte det enda problemet enligt Lars Björnerbäck.

– Nej men absolut inte. Om de hade köpt in fyra stycken pallar så hade det i första taget varit bra när jag ska kliva av. Men när jag ska kliva på så måste jag då ta ut pallen först, på något sätt, för den står längst in ifrån dörren menat. Så först ska jag gå in och hämta pallen, sen ska jag gå ut och upp på pallen.

Och de som hade hoppats på någon långvarig lösning den här vintern kommer nog att bli besvikna.

– Just nu har vi ingen sådan lösning i sikte, men vi jobbar ju på det, säger Thomas Hedenius, talesperson för Botniatåg.