Ishockey

SAIK seriesegrare - Rögle klar jumbo

2:58 min

Emellanåt knyter idrotten ihop sina symboliska små säckar på ett alldeles oklanderligt vis. Skellefteå AIK:s 3-2-seger borta mot Rögle säkrade på en och samma gång norrlänningarnas serieseger och skåningarnas jumboplats.

Radiosportens Gunnar Brink utser lagens lirare:
Rögle: Martin Gerber 
Skellefteå: Oscar Lindberg  

Sexa, fyra, trea, tvåa - och nu etta. Skellefteås fem senaste slutplaceringar i elitserien talar i kombination med de förlorade SM-finalerna 2011 och 2012 ett mycket tydligt språk. Ett språk om ett lag som i stadig takt blivit Sveriges starkaste.

Årets serieseger var i praktiken redan klar. Efter trepoängaren i Ängelholm är den även matematiskt säkrad.

Det var två olika verkligheter som möttes i den nordskånska ishallen. 62 poäng och väldigt, väldigt många mål skilde lagen åt i tabellen inför matchen. Skellefteå hade dessutom vunnit samtliga fyra matcher mot Rögle i år, med sammanlagda målskillnaden 21-3.

Den här gången började Rögle med att ta ledningen mot Skellefteå för första gången den här säsongen, Fredrik Warg i powerplay efter fem minuter.

I slutet av första perioden kvitterade Jimmie Ericsson och strax därefter sköt Viktor Arvidsson 2-1.

Hemmalaget kom tillbaka i mitten av andra när Juhamatti Aaltonen högg på lite slarv och satte 2-2. Men det blev en parentes. Oscar Lindberg sköt matchavgörande 3-2 några minuter senare.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se