1 av 2
Göteborg 20130302. Spel framför Skellefteås mål i lördagens elitseriematch mellan Frölunda och Skellefteå AIK på Frölundaborg. Foto: Erik Abel / SCANPIX.
2 av 2
Frölunda - Skellefteå 2-1 e förl

Frölunda jobbade ner Skellefteå

1:28 min

Det gällde inte mycket - men det var en rejäl hockeymatch. Grovjobbande Frölunda slog skickliga Skellefteå med 2-1 efter förlängning i elitserien.

Radiosportens Per Kahl väljer lagens lirare:
Frölunda: Sebastian Collberg
Skellefteå: Joakim Lindström

Efter 1.06 i sudden death visade Frölunda rena Skellefteåspelet. Anfallet avslutades med en backhandpassning av Oliver Blohm och en exakt avslutning av Mathis Olimb.

Skellefteås serieseger är spikad sedan länge. Frölunda är slutspelsklart utan chans att avancera i tabellen.

På papperet fanns inte mycket att spela för. Men på isen i Frölundaborg var det intensivt med två lag som tog i på riktigt.

Skellefteå visade sin spelskicklighet när de kontrade in 1-0. Pontus Petterström släppte bak pucken exakt till Joakim Lindström som prickade en liten lucka vid bortre stolpen.

Sedan tappade Niclas Burström pucken på blålinjen i powerplay. Frölundas Fredrik Sjöström fartåkte i 35 meter och lyfte in kvitteringen i nättaket.

Västerbottningarna dominerade första perioden med sitt snabba och noggranna passningsspel. Frölunda tog över i andra tack vare hårt och kollektivt arbete.

I tredje tryckte gästerna tillbaka göteborgarna, men hemmalaget slet i försvaret och vann till slut i förlängning.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Matchfakta: Frölunda-Skellefteå 2-1

(e förl (1-1, 0-0, 0-0, 1-0))

Första perioden: 0-1 (6.24) Joakim Lindström (Pontus Petterström, Melker Karlsson), 1-1 (17.48) Fredrik Sjöström spel fyra mot fem.

Fjärde perioden: 2-1 (1.06) Mathis Olimb (Oliver Bohm, Fredrik Eriksson).

Skott: 19-24 (7-12, 9-4, 2-8, 1-0).
Utv, Frölunda: 2x2.
Skellefteå: 2x2.

Domare: Thomas Andersson, Gävle, och Marcus Vinnerborg, Ljungby.
Publik: 5 554.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista