Umeå

Alexandras hund blev vinglig och svag - kan ha förgiftats

Hunden Basse åt av köttfärsen på marken
1:15 min

Under fredagen insjuknade hunden Basse efter att ha ätit köttfärs som låg i en snödriva på Umedalen i Umeå. Nu går hundägarna i området ihop och skickar in upphittad mat i området till analys, för att få veta om det finns gift i maten.

– Vi stannade till för att han luktade på nånting och så märkte jag att han äter på nånting. Jag ryckte bort honom och såg att det var köttfärs, säger Alexandra Johansson som berättar att Basse blev vinglig och slö efteråt.

Veterinären sa att det var symtom på förgiftning och Alexandra tror inte att det är en slump. Hundägaren Carina Alm Wallgren har också hittat köttfärs på marken i samma område. Köttfärsen ska nu skickas på analys.

– Vi vill ha slut på rykten och få det bekräftas att det här faktiskt är på allvar, säger hon.

Magnus Eklund, jourhavande förundersökningsledare hos polisen i Umeå bekräftar att en polisanmälan är gjord. Det rubriceras just nu som skadegörelse och rådet till hundägare som misstänker att de råkat ut för liknande händelser är att man ska kontakta polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".