Lång kö vid busskortsbyten. Foto: Sofia Johansson
Västerbotten

Lång kö vid busskortsbyte

Lång kö vid busskortsbyte
1:44 min

Långa köer med väntetid på upp till en timme bildades under tisdagen vid Reseinfo på Vasaplan i Umeå. Anledningen är att busskorten behöver bytas ut eftersom Länstrafiken, Ultra och Skelleftebuss sätter in ett nytt betalsystem den 11 mars.

När Länstrafiken, Ultra och Skelleftebuss genomför byte av betalsystem den 11 mars behöver resenärerna ha bytt ut sitt gamla busskort. Och det är just busskortsbytena som orsakar långa kö till Reseinfo på Vasaplan i Umeå.

Anledningen till bytet är att dagens system inte längre kan underhållas och förändringen gäller alla stadsbussar i Umeå, Skellefteå och Lycksele och även Länstrafiken. Och belastningen på biljettkontoren var väntad, menar Harriet Söder, tillförordnad VD vid Länstrafiken i Västerbotten.

– Vi har varit medvetna om att det är många kort och resenärer som måste komma in och göra sitt byte. Till helgen har vi extra öppet på alla ställen i Umeå och på alla busstationer i länet. Vi kommer även ställa upp bussar på de platser där vi inte har möjlighet till egen försäljning och där kan man byta ut sitt kort, säger hon.

Sofia Johansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".