1 av 2
Skellefteås Martin Sevc jublar efter sitt 1-0-mål mot Brynäs. Foto: Robert Granström/Scanpix.
2 av 2
Skellefteå - Brynäs 5-0

Skellefteå vann klart – efter tät öppning

Stefan Klockare, Skellefteå: ”Vi hade läget under kontroll”
2:45 min

Segern satt långt inne men till slut rann målen in för Skellefteå i den första kvartsfinaluppgörelsen mot Brynäs. Skellefteå vann med 5-0 men segern kostade laget en ny skada.

Radiosportens LG Jansson utser lagens lirare
Skellefteå: Petter Emanuelsson
Brynäs: Johan Holmqvist

Redan efter 58 sekunders spel var den första kvartsfinalen över för Skellefteås Pierre-Edouard Bellemare. Då överfölls fransmannen av Brynäsbacken Robin Jacobsson som i en våldsam tackling snett bakifrån fällde Bellemare till isen.

Omtöcknad fick Skellefteåforwarden hjälpas av isen. Pucken var inte ens i närheten när smällen utdelades, Robin Jacobsson fick matchstraff och har sannolikt en avstängning att vänta.

– Jag har sett bilderna efteråt och det var väl inte det snyggaste jag sett på en hockeybana. Det är tufft med oss sen får vi hoppas att det inte är så farligt med Pierre, men vi får avvakta och se, säger Skellefteås assisterande tränare Stefan Klockare till Radiosporten.

Hemmapubliken fick vänta ända till slutet av den andra perioden innan Skellefteå lyckades få hål på Brynäs. Brynäs störde i det längsta hemmalaget effektivt, men till slut fick Skellefteå hål på Johan Holmqvist i Brynäsmålet.

– Killarna agerande med väldigt stort tålamod. Jag kände aldrig någon frustratrion på bänken från killarna. Vi hade ofta läget under kontroll, säger Stefan Klockare om svårigheterna att få hål på "Honken" inledningsvis.

Den sjuttonde minuten i andra perioden blev en lyckominut för Skellefteå som både lyckades ta ledningen och göra 2-0 inom den tidsramen. Först kunde backen Martin Sevc pricka in ledningspucken efter 17.00. 59 sekunder senare slog poängkungen Bud Holloway till och utökade ledningen på en styrning.

Petter Emanuelsson hade en lyckominut med två mål mitt i den tredje perioden och Bud Holloway blev tvåmålsskytt när han satte 5-0-målet efter 14.12 i den tredje perioden.

– Vi följde vår matchplan väldigt bra. Vi gjorde det vi tränat på. Men sen rinner det iväg i sista, säger Brynäs assisterande tränare Gunnar Persson.

5-0 var ett resultat som fick Radiosportens expert LG Jansson att prata om klasskillnad.

– Ja det var klasskillnad på lagen. Puckinnehavet hos Skellefteå var oerhört stort, men "Honken" Holmqvist, kanske bäste man på plan, höll Brynäs kvar i matchen väldigt länge.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Peter Sundkvist
peter.sundkvist@sverigesradio.se

Matchfakta: Skellefteå-Brynäs

Skellefteå-Brynäs 5-0 (0-0, 2-0, 3-0)

Andra perioden: 1-0 (17.00) Martin Sevc (Pontus Petterström, Joakim Lindström), 2-0 (17.59) George Holloway (Erik Andersson, Oscar Möller).

Tredje perioden: 3-0 (10.56) Petter Emanuelsson (Oscar Lindberg) spel fem mot fyra, 4-0 (12.15) Petter Emanuelsson (Johan Alm, Oscar Lindberg), 5-0 (14.12) George Holloway (Oscar Lindberg, Oscar Möller).

Skott: 41-14 (13-2, 13-4, 13-8).

Utv, Skellefteå: 4x2, 1x10. Brynäs: 6x2, 1x5, 1 matchstraff.

Domare: Mikael Nord, Arboga, och Sören Persson, Lidköping.

Publik: 5 028.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".