1 av 2
SKELLEFTEÅ 2013-03-12 Pierre-Edouard Bellemare skadades under tisdagens kvartsfinal 1 av 7 i elitseriens SM-slutspel i ishockey mellan Skellefteå AIK och Brynäs IF, som spelades i Skellefteå Kraft Arena. Foto: Robert Granström / SCANPIX.
2 av 2
sm-slutspelet

"Vill absolut inte se sånt här på en hockeybana"

L-G Jansson: "Förutsätter att det blir ett drygt straff för Jacobsson"
1:35 min

Radiosportens L-G Jansson reagerade kraftfullt i direktsändning när Brynäs Robin Jacobsson tacklade Skellefteås Pierre-Edouard Bellemare så att denne tappade medvetande.

Det hade inte ens gått en minut av den första SM-kvartsfinalen mellan hemmalaget Skellefteå och gästande Brynäs när Skellefteås franske stjärnspelare tacklades rejält av Brynäs back Robin Jacobsson.

Domarna dömde fem minuter för charging plus matchstraff och i Radisportens kommentatorshytt reagerade expert L-G Jansson.

– Han kommer från den så kallade blinda sidan, Robin Jacobsson, en tackling som Bellemare omöjligt kan förbereda sig på. Jag förutsätter att det blir ett drygt straff för Robin Jacobsson, sade Jansson i direktsändning i P4 och tillade senare:

– Det är sådant här som vi absolut inte vill se på en hockeybana och jag är förvånad över att Robin Jacobsson gjorde på det här sättet.

Pierre-Edouard Bellemare kunde ta sig ut från isen för egen maskin, men det stod klart direkt att han inte kommer att spela mer under den första kvartsfinalmatchen.

I Skellefteå-båset såg inte den assisterande tränaren Stefan Klockare vad som hände, men efter att ha tittat på tv-bilder sa han:

– Det var väl inte det snyggaste jag har sett på en hockeybana. Det är tufft för oss, sedan får vi hoppas att det inte är så farligt med Pierre.

Upplevde du att det var medvetet?

– Nej, absolut inte. Det finns ingen som gör sådana saker.

Matchstraffet på Jacobsson ändrades kort efter matchen till grovt, vilket innebär att Brynäsbacken kommer att vara automatiskt avstängd på torsdag när den andra kvartsfinalen spelas i Gävle.

Skellefteå vann den första kvartsfinalen med klara 5-0 och leder kvartsfinalserien med 1-0.

Peter Sundkvist
peter.sundkvist@sverigesradio.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".