1 av 3
2 av 3
Foto: Robert Granström / SCANPIX
3 av 3
Foto: Robert Granström / SCANPIX
Ishockey

Skellefteå drog längsta strået mot Brynäs

Brynäs Jonathan Granström: ”Vi gör en skaplig match”
1:53 min

Bara ett under kan hindra Skellefteå från att ta en semifinalplats. Efter en rejäl holmgång kunde laget vinna även den tredje kvartsfinalen på hemmaplan mot Brynäs med 4-1 och har nu 3-0 i matcher.

 Radiosportens Peter Sundkvist utser lagens lirare:
Skellefteå: Oscar Möller
Brynäs: Jonathan Granström

Brynäs bjöd på stenhårt motstånd in i det längsta men orkade inte riktigt stå emot på slutet.

Brynäs enda chans är att störa Skellefteå med hårt fysiskt spel. Det provade man igen i den här matchen och hemmalaget var inte sena att anta utmaningen. Den adrenalindrypande första perioden präglades rakt igenom av hugg, slag och eftersmällar. Hela 13 tvåminutersutvisningar utdömdes innan den första pausvilan och det kunde mycket väl ha varit ännu fler om domarna hängt med på tjuvnypen som utdelades.

Skellefteå stördes märkbart av gästernas taktik och det var Brynäs som gjorde det första målet genom Daniel Widing. Skellefteås kvittering till 1-1 kom i numerärt överläge efter 15.20 i mittenperioden. Ett tungt skott från Joakim Lindström letade sig igenom röran framför målet. Johan Holmqvist försökte men kunde inte hålla den.

Brynäs orkade inte stå emot i längden. Trycket ökade mot "Honken" Holmqvist i Brynäsmålet och mitt i slutperioden kunde Skellefteås Erik Forssell slå in 2-1 på en målvaktsretur. Oscar Möller spädde sedan på till 3-1.

– Den här matchen var tightare. Det var jämnare, men vi malde ner dem. Vi vet vad vi ska göra för att lyckas, och därför fanns det ingen oro när de tog ledningen, säger Möller till Radiosporten.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

SAIK-BIF

Skellefteå-Brynäs 4-1 (0-0, 1-1, 3-0)

Andra perioden: 0-1 (11.54) Daniel Widing (Sebastian Enterfeldt), 1-1 (15.20) Joakim Lindström (Oscar Möller, Erik Andersson) spel fyra mot tre.

Tredje perioden: 2-1 (9.49) Erik Forssell (Johan Alm, Martin Lundberg), 3-1 (17.11) Oscar Möller (George Holloway, Oscar Lindberg), 4-1 (18.53) Melker Karlsson (Erik Forssell).

Skott: 45-22 (19-9, 10-7, 19-6).

Utvisningar: Skellefteå: 10x2. Brynäs: 10x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga, Sören Persson, Lidköping.

Publik: 6 001.

Skellefteå leder med 3-0 i matcher.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".