Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Skellefteå

Matbutik och restauranger måste se över hygien

Personalen i en matbutik i Skellefteå har så dålig kunskap i livsmedelshygien att kommunens livsmedelsinspektör riktar ett föreläggande mot butiken. Personalen har inte kunskap om hur kallt man ska förvara kylda och frysta livsmedel.

Det här innebär att butiken inte kan garantera säkra livsmedel, menar kommunen. Nu måste ägaren utbilda sig i livsmedelshygien, och kommunen kommer att göra en ny kontroll av butiken.

Utöver matbutiken får även två restauranger i Skellefteå får påpekanden om hygienen från kommunens livsmedelsinspektion. På ena matstället hade man dålig kläm på hur man ska kyla ned mat på rätt sätt. På det andra saknade personal utbildning i livsmedelshygien.

Restaurangerna får förelägganden om att rätta till bristerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".