Foto: Ingvar Karmhed
Umeå

Umeå Energi hjälper elever med läxläsning

"En lite annorlunda satsning"
1:27 min

Läxhjälpen har redan pågått i en termin men nu har Umeå Energi beslutat att fortsätta ytterligare två terminer med att hjälpa högstadieelever på Ersängsskolan på Ersboda.

– Det är en win-win situation, de får hjälp av oss och vi kan förhoppningsvis inspirera eleverna att vilja satsa på att utbilda sig i framtiden, säger Mari-Louise Johansson, HR-chef på Umeå Energi.

– Det är en lite annorlunda satsning från vår sida, vi har visserligen jobbat med skolfrågor i drygt tio år och hållit föredrag och berättat om vår verksamhet, men vi fick en förfrågan från Ersboda SK om vi ville ha ett samarbete med dem, och normalt brukar det handla om pengar och att vi får sätta vår logga någonstans, men den här gången handlade det om att få kontakt med oss som företag och ta del av vår kompetens.

Det som bestämts är att ett samarbete mellan Umeå Energi och Ersboda SK kring läxhjälpen, där Ersboda SK bidrar med sin vuxenhjälp och Umeå Energi bidrar med medarbetare som finns där under några gånger per månad.

– Det här gör vi för att vi har ett behov av att rekrytera medarbetare framöver, och vi ser att det är färre som intresserar sig för teknik så vi vill visa att vår bransch är en framtidsbransch, säger Mari-Louise Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".