curling-VM

Sista omgången knäckte Kanada

Sveriges curlingdamer från Skellefteå curlingklubb fick en nervpirrande och poängsnål grundspelsmatch mot Kanada under VM i Riga.

Matchen mot Kanada var jämn fram den till sista, avgörande omgången. Då blev det plötsligt fyra svenska poäng och till slut en betryggande 8-4-seger.

En skön revansch för Margaretha Sigfridsson och hennes lag, som tidigare under tisdagen hade åkt på första förlusten i turneringen, 4-6 mot Kina.

Inför den sjunde omgången i den matchen ledde svenskorna med 4-3. Men där lyckades kinesiskorna vända på steken. 5-4 som var ställningen inför sista omgången blev till slut 6-4 och Sveriges första förlust vid curling-VM var ett faktum.

Sverige, som tog VM-silver i fjol, delar därmed fortsatt förstaplatsen i tabellen med Skottland som också har sex vinster.


Tabellen

1) Sverige och Skottland, båda 6 vinster-1 förlust, 3) Ryssland 5-2, 4) Kanada, Japan, Schweiz och USA, alla 4-3, 8) Tyskland 3-4, 9) Danmark, Italien och Kina, alla 2-5, 12) Lettland 0-7.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".