Umeå

Nej till Motorcentralens planer på att bygga ut på Haga i Umeå

Byggnadsnämnden beslutade igår med röstsiffrorna 10-1 att avbryta arbetet med detaljplanen. Bakgrunden är bortsett från näringslivs- och planeringsutskottet och de tekniska bolagen är samtliga som yttrat sig negativa till planförslaget.

– Det finns inget stöd för förslaget, varken i översiktsplanen eller hos boende eller allmänhet, därför vill vi avbryta planen, säger Åsa Ögren (S), byggnadsnämndens ordförande.

Ulrik Berg (M), vice ordförande i byggnadsnämnden, yrkade på att skjuta upp beslut om detaljplanen och återremittera ärendet för att omarbeta förslaget.

De argument som framförs mot förslaget är intrång i parken, närheten till befintliga radhus- och villatomter, störningar från fordon och ökad trafik med mera. Planförslaget strider också mot den fördjupade översiktsplanens och byggnadsordningens syn på områdets framtid. På grund av den samstämmiga kritiken mot planförslaget, framförallt intrånget i parkmarken, ses stora svårigheter att genomföra planförslaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".