Margaretha Sigfridsson (t.h.) under VM-finalen i curling mot Skottland. Foto: Roman Koksarov/Scanpix.
curling-vm 2013

VM-silver till Sverige - igen

Margaretha Sigfridsson: "Det är stor skillnad på ett guld och ett silver"
2:19 min

Skellefteå curlingklubbs lag som representerat Sverige vid VM fölorade en mycket jämn final mot Skottland med siffrorna 5-6 och tog därmed sitt andra raka VM-silver.

Lag Margaretha Sigfridsson slog det skotska laget med 11-2 i grundomgången och med 7-5 i play off-mötet som gav finalplatsen. Men i finalen var det skotskorna som var bäst när det gällde som mest.

– Det är jättetråkigt såklart. Vi kämpade jättehårt, men tyvärr var Eve Muirhead (Skottlands skipper) lite vassare än oss i dag. Vi hade behövt sätta några stenar till, säger Margaretha Sigfridsson

I den fjärde omgången stal skotskorna en tvåa när svenskorna hade fördel av sista sten. Efter den omgången tappade svenskorna övertaget och fick ägna resten av finalen åt att jaga i knappt underläge.

– Hade vi satt det så hade det sett lite annorlunda ut, men vi tyckte ändå att vi hade chansen att vinna ändå, säger Sigfridsson.

I den näst sista omgången tvingades svenskorna ta en etta för att kvittera till 5-5 och därmed skänka fördel av sista sten till Skottland i den sista omgången. Den fördelen förvaltade skotskorna väl och vann med 6-5.

Det här var lag Sigfridssons andra raka VM-silver. Om knappt ett år är det OS i Sotji, Ryssland.

Bronsmedaljerna gick till Kanada efter seger med 8-6 mot USA i bronsmatchen.

Mats Fagerström, Riga
mats.fagerstrom@sverigesradio.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".