Sven-Eric Bucht (S) debatterar mobiltäckning med IT-minister Anna-Karin Hatt. Foto Stig-Arne Nordström/Sveriges Radio
Telefonstrul

Dålig mobiltäckning debatteras i Riksdagen

Dålig mobiltäckning diskuteras i Riksdagen idag
1:32 min

P4 Västerbottens kartläggning av telefonproblemen, som vi har gjort med hjälp av publiken, har växt och blivit en fråga för hela landet. Idag tas den dåliga mobiltäckningen på landsbygden upp i riksdagen, det är riksdagsledmoten Sven-Erik Bucht från Norrbotten som ställt en fråga till It-minister Anna-Karin Hatt. Att kunna använda mobiltelefonen är numera helt nödvändigt för den som driver ett företag.

Jarkko Enqvist i Skellefteå är konsult i turistbranschen och reser mycket i jobbet. Han tillbringar minst en tredjedel av sin arbetstid på resande fot, ibland mer, han reser mycket i norra Sverige och norra Finland och använder han nästan bara mobilen för sina affärskontakter. Han är en av många småföretagare som varit i kontakt med Sveriges Radio under kartläggningen av telefonproblemen, och han är minst sagt missnöjd. Periodvis har det till och med varit problem med mobiltäckningen inne på kontoret i Skellefteå, men värst är det när han ger sig ut på E-fyran norrut.

Med hjälp av publiken uppdaterar vi P4 Västerbottens skämskarta över dålig telefoni - har du en prick för kartan? Mejla p4vasterbotten@sverigesradio.se.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".