1 av 2
Den ryska tiken Junselevargen sövd för flytt. Foto: Johan Nyqvist/Länsstyrelsen Jämtlands län.
2 av 2
Den ryska tiken Junselevargen sövd för flytt. Foto: Johan Nyqvist/Länsstyrelsen Jämtlands län.
Junsele

Junselevargen på väg norrut

Röster om junselevargen som rör sig norrut
1:11 min

Vargtiken som sövdes och flyttades från Junseletrakten till Stockholmsområdet för elva dagar sedan har stadigt förflyttat sig norrut. Hon har passerat Ångermanälven i sin väg norröver. Om det är Junseleskogarna som är slutdestionation är det ingen mer än den rikskända vargtiken som vet.

– Jag tycker det är helt vansinnigt att man lägger ner så mycket pengar på en varg, säger Åke Persson.

– Sen är det ju klart, jag som bor där nere, om de river ett får där så ska man skjuta den direkt, men här uppe kan den riva ett antal renar utan att skjuta den. Frågetecken?

– Det var ju nästan väntat att den skulle komma tillbaka igen, säger Marie Hedman som tycker det finns viktigare saker att lägga pengar på.

– Det är ju inte första gången de flyttar den.

– Vi får väl hoppas att de skjuter den ifall den kommer upp, för att ha den kvar det går ju inte heller, det har de ju provat, säger Mikael Ledin.

– Jag vill inte ha någon varg på grund av att jakt med hundar är mitt största intresse, och det tror jag många här i Junsele delar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".