Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsmedel & Hälsa

Äggen håller längre än du kanske tror

Publicerat onsdag 27 mars 2013 kl 11.27
"Luktar det gott kan man använda det"
(3:54 min)
Foto: Charlotte Norrman-Oredsson

Så här i påsktider är det en och annan lyssnare som hört av sig till radion med funderingar om hur hållbara ägg är. Ewa i Umeå skriver till exempel att "bäst-före-datum" inte är så dumt, men att äggen i regel håller väldigt många veckor längre, om de förvaras svalt! Och hon får medhåll av Anna Blücher, lektor i livsmedelsvetenskap på Linnéuniversitetet i Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".