1 av 4
Anders Hansson besökte Bakfickan på skärtorsdagen. Foto P-G Eriksson/SR
2 av 4
Bakfickan: Öppet på skärtorsdag men stängt i påskhelgen. Foto P-G Eriksson/SR
3 av 4
Buffé med hemlagade godsaker. Foto P-G Eriksson/SR
4 av 4
Murkelkrustader en nyhet i år. Foto P-G Eriksson/SR
Påskfirande

Påskstängda Bakfickan bjöd på buffé

Påskbuffé på Bakfickan
6:05 min

För första gången håller Bakfickan, IOGT-Medmänniskas lokal i centrala Umeå, stängt påskhelgen. Istället för påskmiddag blev det buffé redan på torsdagen. Trots nyordningen välbesökt enligt Lars-Erik Åhlén, som i vanlig ordning stod för matlagningen.

Sill, lax och skinka är måsten, men murkelkrustaderna är en nyordning på påskbordet hos Bakfickan.
Nytt är också att man håller stängt i helgen, för att efter en intensiv period ge alla frivilliga som jobbar där en chans att vila upp sig.

Man hade annonserat om nyordningen i god tid och informationen verkade ha nått fram. Det var lika många på skärtorsdagens buffé som det brukar vara på det traditionsenliga påskaftonsfirandet.

-- Om det inte kommer några större mängder klagomål på det nya sättet att fira påsken på Bakfickan så lär det bli likadant nästa år, säger Lars-Erik Åhlén. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".