Foto: Scanpix
Linköping-Skellefteå 2-3 e förl

Sekunder från förlust – Då vände Skellefteå

John Klingberg, Skellefteå: ”Självklart skönt med 1-1 i matcher”
2:28 min

Skellefteå var bara 32 sekunder från ett 0-2-underläge i matcher mot Linköping. Då kvitterade Viktor Arvidsson med ett backskott. Ett mål som gav John Klingberg chansen att bli hjälte i sudden.

Radiosporten utser lagens lirare:
Linköping: Carl Söderberg
Skellefteå: John Klingberg

Linköpings hemmafans var bara sekunder från att få fira en 2-1-seger mot Skellefteå i den andra SM-semifinalen. Men gästerna tog ut målvakten Joacim Eriksson och fick in kvitteringen i matchen sista minut.

Viktor Arvidsson sköt från blå och pucken letade sig in bakom Christian Engstrand. Plötsligt var det utjämnat.

Förlängningen blev sju minuter lång, sen skickade John Klingberg iväg en puck som satt högt i mål och gav Skellefteå en osannolik seger.

– De lyckades vända och vinna på vår hemmaplan, så det var självklart skönt att göra samma sak här, säger John Klingberg som avgjorde i sudden med sitt första slutspelsmål i år till Radiosporten.

Det står nu 1-1 i matcher i SM-semifinalen.

– Det är inte så mycket att säga om det. Vi vann första i sudden och förlorade den andra i sudden. Det är svårt att vinna varenda gång, säger Linköpings tränare Roger Melin till Radiosporten.

– Jag tyckte att vi spelade väldigt stabilt sista fem och det kändes bra, men sen kom det någon studspuck. Nu är vi tillbaka på ruta ett.

Linköping öppnade matchen starkt och ledde redan efter tio minuter med 2-0. Mattias Bäckman och Carl Söderberg låg bakom målen. Skellefteå reducerade dock omgående genom Oscar Lindberg i power play.

Resten av matchen blev sedan en lång kvitteringsjakt för Skellefteå där det ena minuten såg ut som att Linköping var på väg att avgöra och nästa lutade åt en kvittering.

Och till slut kom den alltså.

Nu är semifinalen plötsligt helt öppen inför annandagens möte i Skellefteå.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Johan Bengts
johan.bengts@sverigesradio.se

Matchfakta semifinal 2:7

Linköping-Skellefteå 2-3 (e förl (2-1, 0-0, 0-1, 0-1))

Första perioden: 1-0 (7.34) Mattias Bäckman (Pär Arlbrandt, Magnus Johansson), 2-0 (9.24) Carl Söderberg spel fyra mot fem, 2-1 (10.33) Oscar Lindberg (Melker Karlsson, John Klingberg) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 2-2 (19.28) Viktor Arvidsson.

Fjärde perioden: 2-3 (6.43) John Klingberg (Joakim Lindström).

Utv, Linköping: 9x2. Skellefteå: 7x2.

Domare: Ulf Rönnmark, Stockholm, och Mikael Sjöqvist, Karlstad.

Publik: 8 386.

1-1 i matcher.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".