Arkivbild. För Göran Karlsson har lantbrukets delade turer funkat bra. Foto: Tomas Brodin/Scanpix.
Publiktips

Delade turer kan vara toppen

Att jobba ett arbetspass på morgonen och ett på kvällen kan ge tid med barnen och till fritidsaktiviteter. Göran Karlsson som är lantbrukare i Åkullsjön tror inte att det beror på vilken bransch man arbetar i utan på vilken inställning man har om man får jobb med delade turer att fungera.

– Jag har sett att det finns så stora fördelar i det. Jag har ju hunnit med att göra massor av fritidsaktiviteter och även alla de här måstena vi har i en familj har jag gjort på dagen mellan ladugårdspassen, säger Göran Karlsson i Åkullsjön, Robertfors.

– Det var väldigt bra när min dotter var liten och när hon gick i skolan. Det var ju jätteskönt det här att vara hemma när hon kom hem från skolan på eftermiddagen. Jag har varit på Brukshundsklubben och tränat. Jag har läst.

Du som jobbat med mjölkproduktion, spelar det någon roll inom vilken bransch man jobbar tror du, om det funkar eller inte det här?

– Nej, jag tror mer det här handlar mer om man är lösningsfixerad eller problemfixerad, säger Göran Karlsson i Åkullsjön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".