Oro vid Volvo Lastvagnar i Umeå efter beskeder om ny utredning av monteringen. Foto: Tommy Engman/SR

Fackordförande: "Volvo gör sig skyldig till girighet - en av dödssynderna"

Fackordföranden: ”Volvo gör sig skyldig till girighet”
4:00 min

500 jobb står på spel vid Volvo Lastvagnars fabrik i Umeå när monteringen ska utredas ännu en gång. Det som väcker oro bland anställda är om all montering ska flyttas till Göteborg. Jan-Olov Carlsson ordförande i Metallfacket på Volvo Lastvagnar i Umeå tycker Volvo beter sig girigt.

Platschefen Mona Edström-Frohm säger att man måste titta hela verksamheten när man nu måste se över sina kostnader. Nu är en flytt av monteringen på Volvo lastvagnar i Umeå åter på tapeten. Volvo vill spara pengar och vill utreda en flytt av monteringen i Umeå till Tuve i Göteborg.

– Det handlar om att vi ska göra en utredning om hyttmonteringen ska flyttas till Tuvefabriken. Skälet till att göra utredningen är att vi måste se över vår effektivitet men framförallt att stärka vår konkurrenskraft, säger Mona Edström-Frohm är platschef på Volvo lastvagnar i Umeå.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".