Umeå

Tre män åtalas för att ha deltagit i våldtäkt

Tre 19-åriga män i Umeå åtalas för bland annat våldtäkt och medjälp till våldtäkt. En av männen misstänks ha våldtagit en kvinna medan de andra männen uppmanade till våldtäkten respektive höll fast kvinnan.

Det var i oktober förra året som våldtäkten ska ha ägt rum. En av nittonåringarna misstänks ha våldtagit en kvinna medan en annan av männen höll fast kvinnan. Den tredje mannen ska ha varit den som uppmanade till våldtäkten och har enligt åtalet även filmat händelsen med en mobiltelefon.

Mannen som misstänkts ha utfört våldtäkten sitter häktad sedan den 29 mars. Enligt mannens advokat Fredrik Björk nekar han till alla anklagelser.

Även mannen som misstänks för att ha tryckt ner målsägande förnekar brott.

– Det här är allvarliga anklagelser och min klient är skakad av det här, säger mannens advokat Daniel Nordfjell.

Kari Wirgens som företräder den tredje mannen vill inte säga något ännu om hur hans klient ställer sig till anklagelserna förrän han har hunnit haft ett sista samtal med sin klient senare idag.

Rättegången hålls i början av nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista