1 av 4
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
2 av 4
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
3 av 4
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
4 av 4
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Skellefteås hjälte: "Skön känsla"

0:55 min

Långa stunder var det inte Skellefteå mot Luleå. Det var Skellefteå mot Johan Gustafsson. Men tillslut kunde inte gästernas målvakt stå emot. Bud Holloway avgjorde, åtta minuter in i förlängningen.

Radiosportens Mikael Widerberg utser lagens lirare:
Skellefteå: Bud Holloway
Luleå: Johan Gustafsson

Skellefteå inledde den första matchen i SM-finalserien med att trycka gasen i botten. Hemmalaget pressade hårt och efter de första fem minuterna var skotten smått otroliga 7-0 till SAIK.

Men pucken ville inte in. Och så såg det ut, perioden igenom - trots flera högoktaniga chanser för Skellefteå.

I den andra perioden fortsatte Skellefteå att skapa heta målchanser. Men Johan Gustafsson stod emot, och Luleå lyckades jämna ut spelet. Festen övergick alltmer till ett ställningskrig, där Skellefteå dominerade.

I den tredje perioden växte Gustafsson ut till rena väggen. Skellefteå kom i anfallsvåg efter anfallsvåg, men Luleå-keepern var omutlig. Inte ens i spel fem mot tre fick hemmalaget hål på Luleå.

Matchen gick till förlängning och där var spelbilden sig lik. Det var inte Skellefteå mot Luleå, det var Skellefteå mot Gustafsson. Men tillslut kunde 21-åringen inte stå emot.

En passning från sarghörnet som hittade till Bud Holloway som satte dit den högt. 

– Jag körde bara mot målet och så fick jag en finfin passning. Det var skönt att se den gå in. Idag var vi bra, men i morgon är det något helt annorlunda, vi måste hålla samma tempo då, säger Holloway till Radiosporten.

Det var rejält upprörda känslor i Luleålägret efter målet, de ansåg att det var en interference som gjorde att Holloway blev så ren framför mål. Domaren friade dock och Skellefteå kopplade greppet om finalserien.

Men redan i morgon kan Luleå få revansch. Klockan 16:00 är det nedsläpp i finalmatch nummer två, självklart hör du den i Sportextra i P4, i webbradioen eller via appen Radiosporten Play.

Mikael Widerberg
mikael.widerberg@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista