1 av 2
MALMÖ 2013-04-13 Faluns Alexander Galante Carlström (9), med glada lagkamrater sedan Carlström gjort 5-2 och ett hat trick under SM-finalen i innebandy för herrar på lördagen på Malmö Arena mellan Innebandyföreningen Falun och Innebandyklubben Dalen från Umeå. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX.
2 av 2
MALMÖ 2013-04-13 Faluns Johannes Larsson jublar efter 2-2 under SM-finalen i innebandy för herrar på lördagen på Malmö Arena mellan Innebandyföreningen Falun och Innebandyklubben Dalen från Umeå. Till vänster Dalens Thomas Holmgren. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX.
sm-finalen 2013

IBF Falun skrev innebandyhistoria

Faluns Alexander Galante Carlström: "Äntligen förverkligar vi drömmen"
1:08 min

 Dalen finalbesegrades med 2-5 Alexander Galante Carlström gjorde tre av Faluns fem mål och bidrog starkt till dalalagets första SM-guld genom tiderna.

– Det är helt underbart. Det är min bästa dag i livet. Det är första guldet för klubben. Vi har trott på det hela vägen och äntligen förverkligar vi drömmen, säger Alexander Galante Carlström till Radiosporten.

Falun fick en drömstart med 2-0-ledning i den första perioden, men Dalen replikerade raskt och kvitterade till 2-2 inom loppet av 40 sekunders spel.

– Det var lite nervigt till en början. När jag gjorde mitt första mål där (3-2-målet i andra perioden, Radiosportens anm.) så släppte det. Jag sa till tränaren före finalen att jag skulle göra tre mål - han bara skrattade, säger Galante Carlström.

Andreas Matz
andreas.matz@sverigesradio.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sverigesradio.se

Matchfakta, SM-finalen (h) 2013

Falun-Dalen 5-2 (2-2, 1-0, 2-0)

Falun: Alexander Galante Carlström 3, Jonas Svahn, Johannes Larsson. Dalen: Andreas Berglund, Mikael Harrysson.

Publik: 10 111.

(TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".