Ågren vill föra upp sjukfrånvarofrågan till fullmäktigesammanträdet 29 april. Arkivbild: Umeå kommun.
umeå

Anders Ågren oroas av hög sjukfrånvaro inom Umeå kommun

Hög sjukfrånvaro inom Umeå kommun oroar det moderata kommunalrådet Anders Ågren. Han menar att det är ett misslyckande att Umeå hamnar på plats 198 av landets 290 kommuner när det gäller sjukfrånvaron.

Ågren har därför lämnat in en interpellation till kommunstyrelsens personalutskott för att föra upp frågan till diskussion på kommande fullmäktigesammanträde den 29 april.

Utskottets ordförande Christer Lindwall (S) ska då svara på frågan hur han ser på att sjukfrånvaron bland de anställda ökade förra året samt om socialdemokraterna tänker genomföra några insatser för att åstadkomma en bättre arbetsmiljö för de kommunanställda.

Som P4 Västerbotten tidigare har rapporterat ökade sjukfrånvaron under 2012. Ökningen syns främst inom kvinnodominerade yrken som bland förskolepersonal och inom äldreomsorgen. I april förra året beslutade kommunen att avsätta sju miljoner kronor i kommunens bokslut för att minska sjukfrånvaron.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista