skellefteå

Lärarjobb i Skellefteå hotas när kommunen måste spara

Underskottet för barn- och grundskolenämnden i Skellefteå väntas bli närmare 100 miljoner för 2013, och politikerna i nämnden har nu antagit en åtgärdsplan som sträcker sig fram till 2018.
Huvuddelen av kostnaderna är personalkostnader, och barn och grundskolenämnden anser att personalstyrkan måste minska med 230 årsarbetare för att nå en budget i balans.

På kort sikt, under 2013, ska antalet vikarier och visstidsanställda minska och alla pensionsavgångar kommer inte att återbesättas.
Från 2014 kan kommer åtgärdsplanen att innebära att elever flyttas från vissa skolor till andra skolor, och fram till 2018 kan mellan 6 och 10 skolenheter läggas ner.

Barn och grundskolenämnden konstaterar också att åtgärdsplanen kan ge större klasser och lägre lärartärhet.
Den beslutade förändringen av skolstrukturen inom Skellefteås Västra stadsdelar ska minska kostnaderna på sikt och liknande förändring planeras inom Skellefteås södra och östra delar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista