Ljuskrisen tillfälligt över för ishallen i Umeå

Lamporna över hockeyrinken i ishallen i Umeå släcks inte under de närmaste veckor. Umeå energi anser att Umeå Arena som har en elskuld på två miljoner har ett trovärdigt åtgärdspaket.

I dag (måndag) blev det möjligt för Umeå energi att släcka hockeyarenans strålkastare på grund av uteblivna betalningar för elenergi. Så långt gick det inte. Enligt Curt Åström, VD på Umeå energi, har bolaget som driver ishallen, Björklöven-ägda Umeå Arena AB, en trovärdig åtgärdsplan för hur de skall komma tillrätta med sin stora skuld på längre sikt. Dessutom kommer skulden inte att växa, utan arenan kommer att betala åtminstone en månadsräkning i taget.

Det betyder att ljus och värme kommer att vara påslagna ytterligare ett par veckor åtminstone medan den större betalningsplanen tar form och blir verklighet.

Umeå Arenas stora skuld på två miljoner kronor ligger kvar hos Umeå energi tills de som i sin tur är skyldiga arenabolaget betalar sina skulder. Det är främst hockeyklubbarna Björklöven och Teg som tillsammans är skyldiga större delen av pengarna. Varken Umeå Arenas VD Peter Lindkvist eller Björklövens klubbdirektör Ted Samuelsson vill uttala sig idag, men utlovar en presskonferens senare i veckan.