Scharinsområdet utanför Skellefteå håller på att saneras
Skelllefteå

Entreprenörenas ansvar när trä och jordmassor tippades i grusgrop utanför Bureå.

Det är den entreprenör som kör saneringsmassor från Scarinsområdet som bär ansvaret för att trä och jordmassor tippades i en grusgrop utanför Bureå.

Enligt miljökontoret i Skellefteå så innehåller massorna inga miljögifter, men polisen kommer att få utreda om det handlar om ett miljöbrott.

Det är Skellefteå kommun som är huvudman för saneringen av Scharinsområdet, och Christer Svensson är projektledare.

– Entrepenören har haft ett uppdrag, från det att det grävs tills det är på rätt mottagningsanläggning och det ska de kunna visa mottagningskvitton för. Annars får de inte betalt för arbetet, förklarar han.

– I det här fallet hävdar entrepenören de att har gjort klart med dokkumentation att det här ska kunna hanteras som fyllnadsmassa.

– Vi måste gå igenom det här och se om det  är något vi kan göra bättre i upphandlingen så att vi får ännu bättre koll, om det nu visar sig att den här entrepenören gjort något felaktigkt, säger Christer Svensson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".