Björklöven stramar åt ekonomin

Nu ska både arenabolaget i Umeå och hockeyklubben Björklöven få ordning på sina ekonomier. Medicinen heter ”inga kostnader före finansiering”. Det betyder bland annat att spelartruppen kommer att bli klar senare

I går presenterade Umeå arena sitt åtgärdsprogram för att få rätsida på ekonomin. Skulden till Umeå energi ska betalas inom ett par veckor.

Björklöven är en av dem som är skyldiga Umeå arena pengar, men den skulden ska Löven betala inom ett par veckor, säger Lars Björk, ordförande i IF Björklöven, klubben ska gå plus nästa år.
- Vi tar inga utgifter utan att först ha säkrat intäkterna. Vi kommer att bli tråkiga som en bank. Det innebär att vi kontrakterar inga spelare innan vi har sponsorkontrakt i samma utsträckning färdiga och underskrivna, säger Björk.

Filosofin ”inga kostnader före finansiering” innebär att spelartruppen kommer att vara klar senare än vanligt, men å andra sidan är det ganska lätt att rekrytera spelare nu, säger Lars Björk, eftersom klubben nu finns i nya superallsvenskan och det lockar spelare.

Enligt Lars Björk är Löven på god väg att få ordning på ekonomin, klubben håller på att beta av sin totala skuld till olika fordringsägare.

Men det kostar också, 4 personer på kansliet blir av med jobben. En av de största skulderna är den på dryga miljonen till Umeå arena.
- Den har vi för avsikt att betala de närmsta två veckorna, med hjälp av sponsorer och samarbetspartners.