Arkivbild. Foto: Johanna Storm/P4 SR Göteborg
Västerbottens län

Umeå kommun backar från försenat system

Nu har Umeå kommun fått nog av förseningar och avslutar samarbetet om systemet som skulle modernisera socialtjänsten. I Sollentuna där Pulsen Combine infördes först klagade personal över att systemet var krångligt och tog tid från själva arbetet.

Pulsen Combine som systemet heter skulle dels användas internt i vård och omsorg, dels så småningom även för medborgarna. Man skulle till exempel kunna ansöka om hemtjänst eller försörjningsstöd på nätet.

Men i Sollentuna där systemet införts först i Sverige har personal klagat på att det tar längre tid att dokumentera arbetet än att göra det.

Det som får Umeå kommun att backa är att systemet försenats mer än ett och ett halvt år, enligt kommunens pressmeddelande.

Ytterligare fem västerbottenskommuner har påbörjat införande av Pulsen Combine: Lycksele, Vindeln, Vännäs och Robertsfors.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".