Norsjö Hotell Foto : Magnus Bergner/SR
Norsjö

Norsjö kommun köper tillbaka det konkursdrabbade hotellet

Politikerna i kommunfullmäktige tog under måndagskvällen beslutet att köpa tillbaka hotellet i Norsjö. Kommunen får betala 375 000 kronor för den 2 000 kvadratmeter stora hotellfastigheten och 75 000 kronor för inventarierna.

Hotellet i Norsjö byggdes under 70-talet och i början av 2000-talet beslutade den dåvarande centerpartistiska majoriteten att hotellfastigheten skulle säljas till den som då drev hotellet. Kommunen fick 600 000 men hade samtidigt avskrivningar på drygt 3 miljoner kronor.

Efter två konkurser på drygt ett år så är nu politikerna i kommunullmäktige överens om att kommunen ska köpa tillbaka hotellet. Kommunen får nu ta ta över driftskostnaderna men det är oklart vad hotellfastigheten ska användas till.

Folkpartiet och Centerpartiet föreslog att det kommunala bolaget Norsjölägenheter skulle köpa hotellfastigheten. Det förslaget röstades ner av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna som vill att kommunen ska stå som köpare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".