TV-äventyr lockade barn till uttagning

Bergsklättring, utforskning av grottor och paddling, det kan vara några av de äventyr som väntar deltagarna i SVTs nya omgång av Expedition Vildmark. Idag samlades närmare 30 förvantansfulla barn i TV-huset i Umeå för att göra sitt bästa i hopp om att knipa en av de eftertraktade platserna i årets upplaga av programmet.

Expedition Vildmark är ett äventyrsprogram för barn från tio till tolv år där barnen kommer att var ute i naturen och testa och lära sig hur det är att klara sig. Olivia Sterner som är tio år hoppas på att få vara med om ett riktigt vinteräventyr.
- Det är mysigast att ligga ute i tält när det är vinter, och laga mat på triangiakök, det är jättekul.

Karin Nordström är projektledare för programmet. Hon säger att tanken är att göra ett lite annolunda programför barn och ungdomar. Ett program som handlar lite mer om upplevelser. Det är Karin Nordström och hennes medarbetare som nu står inför det svåra uppgiften att välja ut de sex till åtta barn som till sist får packa sina ryggsäckar och ge sig ut på riktiga äventyr. Sean Ginsberg Malm har laddat för det här.
- Jag sov gott, och så berättade jag det för mina föräldrar så jag skulle bli glad och peppad, säger Sean Ginsberg Malm som hoppas på en plats i Expedition Vildmark som börjar sändas i SVT i början av november.

Reporter Eva-Lena Hörnfeldt