Julien Hueber Foto: Helena Andersson/Sveriges Radio

Mästerkocken Julien Hueber: "Jag skulle inte äta mördarsniglar”

Julien Hueber: "Det skulle jag inte äta"
2:56 min

Tidigare i veckan har vi rapporterat att mördarsniglarna har kommit till Västerbotten. Kocken David Kallos från Lund har tagit fram ett recept med mördarsniglar på toast. Vi har pratat med Umeås Mästerkock, Julien Hueber för att höra vad han tycker om den idén.

Mördarsnigeltoast - gör ungefär så här:

  • Samla ihop ett rejält gäng mördarsniglar på en tråkig dag.
  • Börja med att strö salt på dem. Då utsöndrar de en väldans massa slem.
  • Koka mördarsniglarna i flera omgångar och sila av slemmet.
  • När de kokat klart måste man sprätta upp dem och ta bort innehållet.
  • Man ska alltås spara ytan och inte innehållet.
  • Hacka skalet och fräs upp det med lite lök, kryddor och olja.
  • Mördarsnigelkrosset kan sen användas som topping på tex en toast.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".