Umeå

Utredningen av mordet i Umeå fortsätter

Polisen om Umeåmordet: förhören fortsätter
0:57 min

Idag fortsätter utredningen av mordet på kvinnan som sköts till döds vid centralstationen i Umeå, tidigt på lördag morgon. Två män sitter anhållna, skäligen misstänka för mordet, eller delaktighet i mordet.

Det var tidigt i lördags morse som en kvinna i 20-års åldern sköts vid centralstationen och senare avled på sjukhuset. Två män hämtades från sin bostad i Umeå under lördagskvällen och anhölls, skäligen misstänkta för mord eller delaktighet i mord.

Igår hölls förhör med männen och ytterligare förhör kommer hållas idag. Även en rättsmedicinsk obduktion av offret göras under dagen.

I lördags skedde även en annan skottlossning i Umeå, i bostadsområdet Ersboda. Polisen arbetade först efter teorin att det kunde finnas ett samband mellan händelserna.

– Vi kan fortfarande inte utesluta någonting, men misstanken om ett samröre mellan händelserna har väl inte stärkts, sa Peder Jonsson, informationsansvarig vid Umeåpolisen, till TT igår kväll.

Uppdatering: Senast på tisdag klockan 12.00 måste kammaråklagaren ta ställning till en eventuell häktningsframställan, enligt ett pressmeddelande från Polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".