Polisens tekniker som efter mordet sökte efter spår vid Umeå Centralstation. Foto Erpo Heinolainen/SR.
umeå

Mordutredning fortsätter - polisen har goda förhoppningar att lösa fallet

Mordutredningen kring den skjutna 22-åriga kvinnan vid Umeå Centralstation fortsätter. Dykningarna i Pengsjön är avslutade, men polisen vill inte gå in på om något och i så fall vad som kom fram.

Det var tidigt på lördagsmorgonen den 20 juli som kvinnan sågs komma blodig upp på tågperrongen mitt framför ett flertal vittnen. I dagsläget sitter ingen person frihetsberövad för dådet men Peder Jonsson, presstalesman på Polisen, säger att de har goda förhoppningar om att lösa fallet.

Vad dykningarna i Pengsjön, utanför Vännäs, gav för något vill han inte kommentera. Men han kan bekräfta att de har sökt färdigt och lämnat platsen i slutet på förra veckan.

Totalt sett så jobbar runt 25 poliser kontinuerligt med mordutredningen, som enligt Peder Jonsson, kan komma att fortlöpa under ett flera månader. Polisen är fortfarande intresserad av vittnesuppgifter från personer som rört sig i området kring Haga, i närheten av centralstationen, under tidiga lördagsmorgonen.

Vilka uppgifter som kommit fram i förhör med vittnen vill man däremot inte gå in på. De tre män som suttit frihetsberövade kvarstår i utredningen tills dess att information som rör deras koppling till mordet har kunnat avskrivas, säger Peder Jonsson presstalesman på Polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista