Väg E45

Timmerbil i diket i närheten av Sorsele

1:01 min

En timmerbil med släp körde tidigare under morgonen av E45:an mellan Sorsele och Blattnicksele. Lastbilen som hamnade i diket i den så kallade sjupinnekurvan ska enligt Polisen ha blockerat delar av vägen.

Erik Hugo Johansson är kyrkoherde i Malå- och Sorsele församlingar, och han åker ofta förbi den olycksdrabbade platsen.

– Den där sträckan, och framförallt den där kurvan. Är en farlig sträcka och här borde det sättas ut ordentliga varningsskyltar och de här pinnarna med reflexer som på långt avstånd ska visa att här är det någonting man ska se upp för.

Men finns det ingen skylt nu som säger att den här kurvan är väldigt skarp?

– Nej, nej. Finns ingen som helst skylt och det som är så bedrövligt är att då du kommer närmare större städer oavsett om det är norrut eller söderut. Då är det väl markerat på sådana här sträckor. Men det gör man inte i inlandet, utan det är som att man tycker att det spelar ingen roll på vägarna här.

– Men här rullar testbilar, här rullar tunga lastbilar, bussar med turister, här kommer husbilar på sommaren. Så det kommer att ske fler olyckor här och då menar jag som präst och kyrkoherde att det är bättre att man varnar folk profylaktiskt. Än att jag ska måsta möta dem i en träkista i kyrkan efteråt. Jag tycker det här är allvarligt faktiskt, säger Erik Hugo Johansson, kyrkoherde i Malå- och Sorsele församlingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista