Västerbotten

Familjen fick hjälp via Facebook

1:05 min

Olika typer av välgörenhetsgrupper växer fram på Facebook och en familj från länet fick hjälp, när allt kändes hopplöst. Paret med två barn hade under tre år levt på socialbidrag och fick helt enkelt inte pengarna att räcka till. Tillslut bad de om hjälp.  

Den Örnsköldsvikbaserade gruppen Ett ljus i mörkret hjälper människor som har det tufft ekonomiskt. Grundarna av gruppen förmedlar önskemål och kopplar samman givare och mottagare så att ett paket blöjor eller en matkasse hittar till det hem där det behövs.

En familj i länet fick hjälp för drygt en vecka sedan, när de knappt höll sig flytande längre. De hade under flera år levt på socialbidrag, hade svårt att få pengarna att räcka till och det tog knäcken på familjen. David, som han egentligen inte heter, hittade gruppen på Facebook och bad om hjälp.

– Man visste inte om det var ett påhitt eller om det var på riktigt. Så det tog en tid innan jag vågade skriva.

Kort därefter fick han svar - de skulle få hjälp.

– Vi fick mat, kläder och blöjor. Nu lever vi på det som vi fått och det betyder jättemycket för mig och min familj. Det finns inte ord som kan beskriva hur mycket det uppskattas. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista