Christer Lindvall vill ta över rodret, Foto: Peter Öberg/SR.
Umeå

Vem som efterträder Lennart Holmlund avgörs sista oktober

Den sista oktober i höst beslutar socialdemokraterna i Umeå vem som ska efterträda Lennart Holmlund som kandidat till kommunstyrelsens ordförande. 

– Vi vill ha in förslag från s-föreningarna senast den 20 september, och sedan är det repskapet den sista oktober som beslutar, säger Thomas Frid, som är ordförande i partiets valberedning i Umeå.

 Lennart Holmlund, som varit kommunstyrelsens ordförande i 18 år, meddelade igår att han inte kandiderar till posten inför valet 2014. Holmlund vill däremot gärna sitta kvar i kommunfullmäktige och även ha andra politiska uppdrag, men han säger att det är dags att lämna kommunalrådsposten.

Christer Lindvall, som idag är ordförande i kommunstyrelsens personalutskott, har tidigare gått ut och sagt att han kan tänka sig kandidera till Holmlunds efterträdare. Andra namn som förts på förslag är t ex Åsa Ögren och Hans Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista