1 av 3
Banskytte i pistol på regementsområdet i Halmstad. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
2 av 3
Carola Nordlund och Pether Ericsson, från Västerbottens bataljon. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
3 av 3
Upprop inför tävlingarna på regementsområdet i Halmstad. Foto: Jennie Persson/Sveriges Radio.
Halmstad

SM i automatkarbin avgörs i Halmstad

1:37 min

Den 17 - 18 augusti pågår SM i automatkarbin och Riksmästerskapen i pistol på regementsområdet i Halmstad. Deltar gör medlemmar i hemvärnet från hela Sverige, fyra av dem från Västerbottens län.

250 av hemvärnets medlemmar från hela Sverige, är just nu samlade på regementsområdet i Halmstad.

Det handlar om banskytte, där fokus ligger på precision och fältskytte, där det handlar om att själv kunna läsa av avstånd och terräng. Tävlingarna byter ort varje år och en som för första gången deltar är Carola Nordlund, hundbefäl i Västerbottens bataljon.

– I dag är jag här och skjuter pistol. Det är första gången jag är nere, så jag är mycket här för att titta och kunna peppa övriga att åka nästa år. Det känns jätteroligt.

Vad hoppas du få ut av de här två dagarna?
– Jag hoppas att jag kan bli en bättre precisionsskytt. Jag är rätt snabb på att skjuta, men däremot precision är jag inte så bra på. Min förhoppning är att jag ska hitta en ordentlig skjutställning och att vi ska kunna öva betydligt mer på bataljonen framöver, säger Carola Nordlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista