Nära till nästa hus. Foto: Örjan Holmberg/Sveriges Radio.
Lycksele

Storbrand i Lycksele - 45 lägenheter evakuerade

Örjan Holmberg på plats
1:02 min

Ett hyreshus med 18 lägenheter brinner på Brännbergsvägen i centrala Lycksele. Taket har rasat in och huset kan inte räddas. Även ett motsvarande hyreshus som står mycket nära har utrymts.

Branden började kring klockan 19 på söndagskvällen. Enligt SOS är det troligen en fotogenlampa som stått på en balkong till en av lägenheterna som ligger bakom branden. Branden spreds från balkongen, vidare upp till taket och vinden.

Enligt räddningstjänsten är det en person som förts till sjukhus med lättare skador.

Dom boende i hyreshusen bredvid det eldhärjade huset har fått återvända hem. Men det 30-tal personer som evakuerats från lägenheterna i fastigheten som brinner kommer inte kunna återvända hem i natt. Dom har uppmanats att ta kontakt med sina försäkringsbolag för att genom dom få ett tillfälligt boende, alternativt sova hos bekanta.

Räddningstjänsten uppger att det ändå bara är ett fåtal lägenheter som har blivit förstörda i den eldhärjade fastigheten.

Räddningstjänsten håller nu på med eftersläckningsarbetet och kommer troligen att vara kvar på platsen till morgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".