1 av 2
Dagen efter branden i Lycksele. Foto: Viktor Åsberg, Sveriges Radio.
2 av 2
Förödelsen dagen efter branden i Lycksele. Foto: Viktor Åsberg, Sveriges Radio.
Lyckselebranden

Lyckselebranden: Drabbad berättar om oron

3:30 min

Lyckselebon Marino Karlsson hade precis gjort klart för att en ny bebis skulle anlända till hemmet på Brännbergsvägen i Lycksele när branden utbröt i går kväll. Dessutom var ovissheten stor hur det hade gått för den äldre son som suttit vid datorn med lurarna på. Hör Marinos gripande historia via ljudlänken.

Totalt brann 18 lägenheter i branden, och 43 personer står nu utan hem. John-Gunnar Jönsson, kommunchef i Lycksele berättar för P4 Västerbotten att man nu försöker hitta tillfälliga boendelösningar på elevhem, privata fastighetsägare och exempelvis Ansia camping.

Branden började i en lägnhet högst upp i ett av husets hörn, men själva brandorsaken är ännu inte fastställd. Det var dessutom nära att närliggande hus drabbades, men det kunde undvikas. Brandkåren hade tekniska problem i en skylift, men det ska inte ha påverkat släckningsarbetet Stefan Broberg, räddningsledare i Lycksele för P4 Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista