1 av 2
Saneringen utomhus och i trapphusen pågår. Foto: Örjan Holmberg/Sveriges Radio
2 av 2
Den lägenhet där branden startade har brunnit ut. Foto: Örjan Holmberg/Sveriges Radio
Lyckselebranden

Insamling till de värst drabbade

Boende i det brandhärjade flerfamiljshuset på Brännbergsvägen i Lycksele har startat en stödinsamling till de värst drabbade familjerna. Det är så många som hör av sig och vill hjälpa till så vi har börjat organisera upp en insamling, berättar Marino Carlsson en av de boende i huset.

Olika drabbade av krisen

- Vi har drabbats väldigt olika, säger Marino Carlsson. Efter att många erbjudit hjälp kom en tjej på att vi ska göra en stödinsamling för de värst drabbade, fortsätter han. Vi har en föreningslokal där vi kan organisera upp insamlingen men vi kan inte ta emot för många saker på en gång, nu handlar det mer om primära saker.

Flertalet lägenheter förvånansvärt intakta.

Under gårdagen fick lägenhetsinnehavarna på Brännbergsvägen gå in i lägenheterna tillsammans med personal från räddningstjänsten. Allt stod kvar på sin plats och jag är förvånad över hur bra det har klarat sig, säger Marino Carlsson som bor snett under den värst drabbade lägenheten. Men det blir frågan om renovering, det stod vatten på vardagsrumsgolvet och även om räddningtjänsten sugit upp det vet man hur känsligt det är med vattenskador, säger Marino Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".