Hör av dig med dina frågor om folkomröstningen om vården i Västerbotten. Måndag den 26 augusti svarar experter på dina frågor i P4 Västerbotten. Foto: Helena Andersson/Sveriges Radio
Västerbotten

E-posta oss din fråga om den kommande folkomröstningen i landstinget

E-posta dina frågor om folkomröstningen
0:31 min

Har du frågor om den kommande folkomröstningen i landstinget i Västerbotten om drygt två veckor? Eller är allt glasklart? På måndag eftermiddag svarar experter på dina frågor i direktsändning och du får gärna redan nu e-posta dina funderingar till P4Vasterbotten@sverigesradio.se

Många västerbottningar har fått sitt röstkort i dagarna och vi på redaktionen undrar om du har några frågor kring folkomröstningen?

Anders Bergmark, Skellefteå ringde in till publiktelefonen och tycker att alternativen är mycket otydliga på röstkortet. Han har ingen aning om vad han ska rösta på. Anders tycker att ingen visar vad alternativen innebär och han anser också att det har varit alldeles för tyst i pressen om själva folkomröstningen.

Vad tycker du om omröstningsfrågan? Är den otydlig? Funderar du också på vad alternativen egentligen innebär?

Så här lyder omröstningsfrågan på röstkortet: "Vill du ge Västerbottens läns landsting i uppdrag att utforma ett åtgärdspaket för hela länet som innebär att Dorotea får vårdplatser med läkarjourkedja som 2011 och att Åsele får en stationerad ambulans?"

P4-lyssnaren Hasse Linder i Sorsele ringde publiktelefonen och påpekar att det i själva frågan står om Åsele och Dorotea. Men i samma veva som det blev nedskärningar där, blev det ju också indragningar av akutplatser och läkare i Sorsele. Hur blir det med Sorseles indragna akutplatser och läkare?, undrar han eftersom Sorsele inte nämns i omröstningsfrågan.

Hasse Linder tycker att omröstningsfrågan ställer inlandskommunerna mot varandra och befarar att valdeltagande kommer att bli lågt i Sorsele.

E-posta dina frågor kring folkomröstningen till P4Vasterbotten@sverigesradio.se (gärna med ditt telefonnummer också) så svarar experter på dina frågor måndag eftermiddag 26 augusti i P4.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".