1 av 3
Den kraschade helikoptern i Rävtjärn, Fällfors. Foto: Magnus Bergner/SR
2 av 3
Polis var på plats med både helikopter och polisbil. Foto: Magnus Bergner/SR
3 av 3
Räddningstjänst på plats vid den kraschade helikoptern. Foto: Magnus Bergner/SR
Skellefteå kommun

Helikopterkrasch i Fällfors

Magnus Bergner rapporterade från olycksplatsen
1:48 min

En helikopter kraschade idag vid ett-tiden på en åker i Fällfors utanför Skellefteå. Två personer ska ha befunnit sig i helikoptern som började brinna i samband med olyckan. En av dem, som blev lindrigt skadad, fördes till Skellefteå lasarett medan den andre ådrog sig nack- och brännskador och flögs till Norrlands Universitetssjukhus.

Enligt P4 Västerbottens reporter Magnus Bergner som finns på platsen där helikoptern kraschat är helikoptern bara en förkolnad skrothög.

– Polisen berättar att den ena personen var kontaktbar, däremot är det oklart hur det står till med den andre, säger Magnus Bergner direkt från olycksplatsen.

De har förts till var sitt sjukhus, passageraren med lindriga skador till Skellefteå lasarett och piloten som bedöms ha allvarligare skador fördes till Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Piloten ska enligt polisen bland annat ha fått brännskador.

 Orsaken till helikopterolyckan är inte känt i nuläget men kommer att utredas, meddelar polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".