Borgafjäll

Vinterns skidåkning i Borgafjäll säkrad

0:46 min

Nu ger sig Yvonne Lövbrand och hennes make som tidigare drivit hotell, skidbackar och liftar in i leken igen. De hade tänkt dra sig tillbaka och har köpt hus i Umeå. Men de som arrenderade anläggningen gick i konkurs och efter att det inte dykt upp någon seriös köpare ändrade sig paret Lövbrand.

Skidbacken i Borgafjäll ska vara igång i vinter, och de siktar på att öppna hotellet vid årsskiftet.

– Det är ju väldigt viktigt för bygden och för oss själva att det blir någonting av det här. Det är det som har varit avgörande för vår del, att vi måste göra något av det här, vi får inte lämna ett sjunkande skepp, säger Yvonne Lövbrand, som säger sig vara taggad på att driva allt igen.

Hur tror du nu att det ska gå att fortsätta driva den här anläggningen?

– Jag tror mycket på Borgafjällen och dess utveckling. Personligen har jag initierat ett projekt där vi ska försöka få till den här vägen mellan Ankarvattnet och Borgafjäll. Vi har vår närmaste granne i Norge som är en stor kassako som kan komma med investeringar till våra bygder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista