Maria Grip, Vänsterpartiet, Foto: Anna Burén/SR.
Folkomröstningen

(V) kritisk till SVT:s folkomröstningsdebatt

1:52 min

På onsdag håller SVT:s Västerbottensnytt en debatt inför folkomröstningen i landstinget den 8 september. Men trots att Vänsterpartiet har gjort tydligt att de förespråkar ett Ja i folkomröstningen får de inte vara med på podiet under debatten. Ja-sidan representeras istället av en person ur Dorotaupproret och en person ur alliansen, det tycker Maria Grip (V) är tveksamt.

På Västerbottensnytts debattpodie på onsdag står Socialdemokraterna och Miljöpartiet på Nej sidan. Ja-sidan representeras av en person ur Doroteaupproret tillsammans med en person ur Alliansen. Vänsterpartiets argument för ett Ja, hörs alltså inte från podiet.

Men Arne Müller, huvudredaktör på Västerbottensnytt håller inte med om att Vänsterpartiet inte kommer att kunna delta i debatten. Istället kommer det finnas utrymme för åsikter från åhörarplats och där finns en lucka vikt åt Vänsterpartiet, menar Arne Müller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista