Boliden

16 bärplockare inblandade i krock mellan två minibussar

En person skadades när två minibussar krockade på onsdagskvällen. Enligt polisen var det två minibussar med thailändska bärplockare som var inblandade i olyckan på väg 370 mellan Renström och Rengård.

Minibussarna ska ha följts åt och av okänd anledning har den bakomvarande bussen körd in i den främre bussen som sedan körde ner i diket.

15 personer ska ha klarat sig utan svårare skador men en person bedömdes som allvarligt skadad och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Enligt uppgifter från polisen senare på kvällen verkar skadorna inte vara så allvarliga som befarat, ont i nacken och skärskada i ögonbrynet. Lasarettet i Skellefteå vill inte lämna någon skaderapport.

Vad som orsakade olyckan är fortfarande oklart, det finns i nuläget ingen misstanke om brott.

– Vi vet inte vad det är som har hänt. Det kan vara så att den främre bussen var tvungen att bromsa för något, säger vakthavande befäl vid polisen i Västerbotten, Dan Andersson.

Olyckan är den fjärde på en vecka i Västerbotten där bärplockare är inblandade. Tidigare i dag var fem thailändska bärplockare inblandade i en olycka.

– De här bärplockarna arbetar i sitt anletes svett och är säkert rätt trötta, säger Dan Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".