1 av 2
Jessica Sandberg, chefskonditor på Nya Konditoriet i Umeå Foto Filippa Armstrong
2 av 2
Per-Erik Olofsson, mässansvarig bagare och Martin Lundell, vd SBK Foto Filippa Armstrong SR P4 Västerbotten
umeå

Bagerimässa i Umeå

Surdeg och choklad stora på mässa
1:35 min

Semlor och Lussebullar för provsmakning men det var surdegsbröd och choklad som var den stora trenden på bagerimässan i helgen, en branschmässa som för första gången hölls i Umeå med fokus på Norrland men med utställare från hela Sverige.

Mässan som ägde rum på i gamla slakteriets lokaler på Teg hade lockat ett 50-tal utställare och personal inom branschen strömmande in hela dagen för att provsmaka på bröd och andra bakverk.

- Det är en chans för branschen att träffas, säger Martin Lundell, vd vid Sveriges Bagare och Konditorer.

- Att vara bagare är en livsstil men ett underbart jobb, säger Per-Erik Olofsson, mässansvarig bagare

En härlig dag, säger Jessica Sandberg, chefskonditor på Nya Konditoriet i Umeå och som även tog brons i tävlingen Sveriges konditor 2012.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".