Skellefteåkvinna känner sig diskriminerad - nekades fortsatt jobb

En kvinna i Skellefteå som påbörjat ett jobb på ett äldreboende i kommunen anmäler arbetsgivaren för diskriminering. Enligt kvinnan har hon gjort allt för att vara klar för arbetslivet i Sverige. Ändå tyckte arbetsgivaren att hon talade för dålig svenska.

Kvinnan hade enligt anmälan blivit lovad ett månadslångt vikariat, men efter inskolningen ska chefen ha sagt att hon inte kunde jobba kvar då hon pratar för dålig svenska.

Kvinnan skriver i sin anmälan att hon har läst klart flera kurser i svenska samt är utbildad personlig assistent. Därmed är hon klar för arbetslivet menar hon.

Om inte arbetsgivare accepterar att hon ibland har fel meningsbyggnad, och ibland måste be folk upprepa vad de har sagt hon "med flera aldrig in i arbetslivet".

Därför har hon anmält arbetsgivaren till Diskrimineringsombudsmannen, DO, för diskriminering gällande etnisk tillhörighet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista